29 juni 2022
19:00

Tjörns DFF

Referat: Lysekil-Stångenäs - Tjörns DFF

Vårsäsongens sista match i division 3 slutade med förlust, 4-1, borta mot Lysekil-Stångenäs.
Vi börjar med boll och 30 sekunder senare har L-S tagit ledningen med 1-0, en kalldusch vi inte riktigt kunde hämta oss ifrån. Det var en bra prestation från Elsa Nilsson Hurtig som vinner några dueller, när vi försöker få igång passningsspelet, innan hon fri kan placera in bollen i nät.
Några minuter senare skapar vi en bra chans där Minna Romell får en bra passning, spelar Lena Rutelin som skjuter direkt, målvakten får sträcka ut för att rädda till hörna.
Det skapas halvchanser åt båda håll med en övervikt för L-S som vinner första och andra bollar när vi efter det snabba baklängesmålet blir lite för passiva i spelet.
L-S chanser kommer oftast via individuella prestationer där vi hamnar i en mot en situationer som motståndarna kan utnyttja. L-S sätter 2-0, genom Julia Hellgren, i 32:a minuten efter en sådan situation när vi tappar i markeringsspelet och friläget utnyttjas kliniskt.

Vätskepausen halvvägs in i första halvlek och halvlekssnacket används till att försöka rätta till vår lagprestation men L-S fortsätter vara det hetare laget i värmen.
Vi sticker emellan med en bra chans i 52:a minuten när Alice Andersson får ett bra läge efter väggspel men skottet räddas till hörna. Sara Ohlssons efterföljande hörna blir farlig när Emma Eriksson når högst men nicken går utanför i trängt läge.

Istället för att vi skulle kunna bygga vidare på chansen vi skapade tappar vi återigen i lagets försvarsspel. L-S får till ett fint anfall där ett tillbakaspel leder till en andra våg där Frida Harrysson Hansson får bollen i djupet och fri placerar in 3-0. Några minuter senare är det dags igen, en individuell prestation från Elsa Nilsson Hurtig som dribblar och vid straffområdesgränsen skjuter hon ett skott som sitter snyggt strax under ribban till 4-0.

Med 58 minuter spelade skapar vi vår dittills vassaste chans när ett inlägg, efter några dueller, når Emma Magnusson som vänder upp och skjuter men målvakten gör en fin reflexräddning.
Två minuter senare blir Kamilla Sundberg nergjord strax utanför straffområdet och Sara Ohlsson tar vara på frisparken på bästa sätt, bollen sitter snyggt strax under ribban till 4-1. Vårt lagspel höjer sig successivt efter dessa prestationer och vi kommer högre upp i banan och får ett litet chans- och spelmässigt övertag. L-S sticker emellan med några vassa kontringar där Li Gollungberg i målet gör några riktigt svettiga räddningar.
Våra chanser kommer efter några anfall där först Maya Canery och senare Minna i bra lägen skjuter strax utanför. Inga fler mål noteras och matchen slutar rättvist 4-1 till Lysekil-Stångenäs.

Sammanfattningsvis får vi ta med oss de sista 20-25 minuterna i matchen då vi kom upp i nivå och satte lite tryck på L-S. Den perioden gör vi riktigt bra. Första timman får vi analysera för att hitta sätt att komma tillbaka till tidigare matchers inledningar där vi varit med från start. Vår passivitet första timman straffar sig och där förloras matchen.

Innan sommaruppehållet har vi två matcher i division 4, Rabbalshede borta på fredag och Grebbestad borta på söndag.